Interim - inte bara ett mellanjobb ...

Varför tillfälliga jobb när du kan vara anställd? Vi pratade med en av C2U: s interimskonsulter, Erik Larsson, en erfaren chef som för närvarande driver en Lerøy plats i norra Norge. Börjar som datatekniker och en av de första som kodar på binära och hexa språk, programmera alla gatlyktor i Karlstad och sedan få sin magisterexamen i företagsekonomi, han kunde aldrig ha föreställt sig själv som platschef för en skaldjursfabrik i Norge några år senare.
Erik är idag 53 år gammal, gift med 2 barn i åldern 17 och 19 år. Förutom att laga mat och kombinera med ett gott vin, åtnjuter Erik närheten till havet där han bor i Tanum och ibland njuter av en kulturell resa någonstans i världen. 
Eriks första stora utmaning var att äga och driva ett hotell i Bengtsfors under ett antal år. Denna erfarenhet gav honom massor av användbara lärdomar för framtiden. Medan han drev hotellet utbildade han sig också till att bli kock vilket också har varit praktiskt genom åren. 
Efter ett tag kände Erik att det var dags att göra något annat och anställdes av Lear som platschef innan han åkte till Finnveden som produktionsdirektör. Erik fick snart reda på att hans styrkor är hans flexibilitet och förmåga att vända organisationer i svårigheter. Att gå med Nimbus som VD i en omstruktureringsfas fick honom att inse hur det är att hjälpa organisationer. Sedan dess har han varit på Mustad International som omstruktureringskonsult, Värö Sawmill: projektledare, Trivselhus: VD, Plastal: COO, Bewi: Produktionschef, CargoSpace: VD och för närvarande som platschef vid Lerøys fabriker i norra Norge.
F: Varför tycker du att ett företag ska anställa en interimschef?
S: Genom att ta en mellanliggande tid kan du få den enhet du letar efter snabbare, kanske för att göra en snabb vändning, stöd inom ekonomi, kvalitet, leveransförmåga till kund eller produktivitet. En tillfällig lösning gör det också lättare att komma igenom en snabb förändring eftersom det finns en tydlig uppgift där du inte har en historik med dig. Kan också vara ett sätt att spara det som kan sparas.
F: Vad tycker du är mest intressant med att arbeta som tillfällig?
S: Det bästa med att arbeta som tillfällig är att du får träffa många människor, hantera olika affärskulturer, men också kulturer i andra länder. Du tar med dig mycket kunskap från olika typer av branscher, vilket innebär att du i större utsträckning kan bidra till den roll du har, samtidigt som du lär dig många nya saker.
Låter det här intressant? Vill du anlita en interimskonsult från C2U eller är du intresserad av att ta en spännande utmaning som tillfällig? Kontakta oss på info@c2ugroup.com.
Vi använder automatisk översättning.