Midlertidig - ikke bare en mellomjobb ...

Hvorfor midlertidige jobber når du kan være ansatt? Vi snakket med en av C2Us midlertidige konsulenter, Erik Larsson, en erfaren leder som for tiden driver en Lerøy område i Nord-Norge. Begynner som datatekniker og en av de første som koder på binære og hexa språk, programmering av alle gatelamper i Karlstad og deretter få sin Master i Business Administration, han kunne aldri ha forestilt seg å være stedssjef for en sjømatfabrikk i Norge noen år senere.
Erik er i dag 53 år gammel, gift med 2 barn i alderen 17 og 19 år. Foruten å lage mat og kombinere med en god vin, liker Erik nærheten til sjøen der han bor i Tanum og hengir seg til og med til en kulturell tur et sted i verden. 
Eriks første store utfordring var å eie og drive et hotell i Bengtsfors i en årrekke. Denne erfaringen ga ham mange nyttige læringer for fremtiden. Mens han drev hotellet trente han også til å bli kokk, noe som også har vært nyttig gjennom årene. 
Etter en stund følte Erik at det var på tide å gjøre noe annet og ble ansatt av Lear som stedssjef før han dro til Finnveden som produksjonsdirektør. Erik fant snart ut at hans styrker er hans fleksibilitet og evne til å snu organisasjoner i vanskeligheter. Å bli med Nimbus som administrerende direktør i en omstillingsfase fikk ham til å innse hvordan det er å hjelpe organisasjoner. Siden den gang har han vært i Mustad International som restruktureringskonsulent, Värö Sawmill: prosjektleder, Trivselhus: konsernsjef, Plastal: COO, Bewi: produksjonsdirektør, CargoSpace: administrerende direktør og for tiden som stedssjef ved Lerøys fabrikker i Nord-Norge.
Spørsmål: Hvorfor synes du et selskap skal ansette en midlertidig leder?
Svar: Å ta en midlertidig tid lar deg få stasjonen du leter etter raskere, kanskje for å gjøre en rask omgang, støtte innen økonomi, kvalitet, leveringsevne til kunde eller produktivitet. En midlertidig løsning gjør det også lettere å komme igjennom en rask endring ettersom det er en klar oppgave der du ikke har en historie med deg. Kan også være en måte å redde det som kan reddes.
Spørsmål: Hva synes du er mest interessant med å jobbe som midlertidig?
Svar: Det beste med å jobbe midlertidig er at du får møte mange mennesker, håndtere forskjellige forretningskulturer, men også kulturer i andre land. Du har med deg mye kunnskap fra forskjellige typer bransjer, noe som betyr at du i større grad kan bidra til den rollen du har, samtidig som du lærer mye nytt.
Høres dette interessant ut? Vil du engasjere en midlertidig konsulent fra C2U eller er du interessert i å ta en spennende utfordring som midlertidig? Kontakt oss på info@c2ugroup.com.
Vi bruker automatisk oversettelse.