Samarbeid med leverandørene dine for å få gode resultater

Vi skiller mellom reaktiv og proaktiv leverandørutvikling. Mens reaktiv leverandørutvikling er tilfelle der du som kunde reagerer når en feil har oppstått, handler proaktiv leverandørutvikling om å utvikle leverandørens kompetanse, samarbeide om innovasjoner og redusere risikoen for feil og mangler gjennom hele verdikjeden.
Når du er ansvarlig for forholdet til selskapets leverandører, kan du planlegge å skape et godt kunde-leverandørforhold, og deretter bruke resultatene av dette arbeidet til å gjøre dine egne forbedringer. God kommunikasjon, klare forhold og klare spesifikasjoner for avtalt levering er hjørnesteinene i ethvert kunde-leverandørforhold. Du unngår ravelen og behovet for brannslukking som lett oppstår når du har mottatt et produkt eller en tjeneste med avvik.
 
God kommunikasjon er alfa og omega
Du bør aldri undervurdere viktigheten av å kommunisere på en forståelig måte. Som kunde vet du vanligvis hvilke komponenter som er spesielt krevende å levere med god kvalitet. Du må sørge for at du har rutiner som garanterer at denne informasjonen blir kommunisert til leverandøren før leveransen starter.
Hvis du har åpne kanaler og kontinuerlig dialog med leverandøren, er det lettere å unngå feil leveranser og problemer på grunn av misforståelser og uklarheter. Det samme gjelder den andre veien. Hvis leverandøren har problemer med å levere den kvaliteten du har spesifisert, må han formidle dette uten forsinkelse.
 
Innkjøpskompetanse
Vår erfaring fra prosjekter der vi støtter utvikling av relasjoner mellom kunde og leverandør, er at årsaken til uklarheter og problemer ofte ligger hos kunden. Der rammebetingelsene for levering er uklare, ser vi ofte dårlig dialog og misforståelser. Dette fører til feil, mangler og redusert kvalitet. Dette er grunnen til at innkjøpskompetanse i egen organisasjon er av største betydning.
Når du ønsker å skape et godt utgangspunkt for samarbeid, bør du sørge for at du har en god spesifikasjon som gjør det veldig klart for både leverandøren og din egen organisasjon hva som skal leveres. Dette bør også omfatte en simulering eller en test utført internt før spesifikasjonen overleveres til leverandøren. Hva er de nødvendige kravene i avdelingen eller produksjonsfasen som skal bruke artiklene eller tjenestene - vil spesifikasjonen oppfylle vår forventede kvalitet? Hvis dette er veldefinert, har grunnlaget for et godt kunde-leverandørforhold begynt.
 
Eksempel fra å støtte bilindustrien
I bilindustrien finner vi mange eksempler på underleverandører og kunder som jobber godt i trinn. Dette betyr at kunden har spesifisert kravene til leverandøren, kunden har også god innsikt i leverandørens prosesser og rutiner, og kan raskt og proaktivt gi råd om hvilke endringer som må gjøres for å unngå feil, stopp eller mangler i sluttproduktet .
Hvis ikke, har vi hjulpet kunden med å formulere krav til leverandøren. I tilfeller der leverandøren ikke har hatt de nødvendige prosessene og metodene på plass, har vi også gitt veiledning og metodikkopplæring slik at leverandøren var i stand til å levere med nødvendig kvalitet.
Vi har i flere tilfeller også fungert som et mellomledd for å få kunden og leverandøren til å utveksle erfaring for å nå et bestemt mål. For eksempel legger vi til rette for når leverandøren og kunden besøker hverandre eller bistår med å gjøre en vurdering. Da kan leverandøren lettere forstå hvorfor de spesifikke kravene stilles og hva konsekvensene blir når disse ikke blir overholdt. På samme måte kan kunden foreta en vurdering av leverandøren for å hjelpe støtte i å gjøre verdikjeden så tilføyende som mulig. I mange tilfeller ser vi at en slik utveksling av erfaringer i seg selv fører til forbedring.
Vår erfaring er at det er billigere å jobbe med å forbedre et sterkt kunde-leverandørforhold enn å måtte bytte leverandør midt i en kontrakt.
 
C2U Arbeidsmåte
Vårt utgangspunkt er alltid den nåværende situasjonen. Vi kartlegger alle relevante fakta som kan knyttes til komponenten eller prosessen ved hjelp av anerkjente analyseverktøy. Basert på data og erfaring og i samarbeid med kunden, beskriver vi nødvendige endringer og stiller krav til implementering. Deretter hjelper vi kunden med å nå det oppsatte målet, innen minimum tid og med mindre kostnadsspill.
 
 
 
Vi bruker automatisk oversettelse.